Derde jongerenavond SGPJ over 'asielbeleid'

WERKENDAM – Op 18 maart organiseert de Werkendamse SGPJ-afdeling een politieke debatavond rondom het thema ‘Asielbeleid: barmhartig of rechtvaardig?!’

Senator Diederik van Dijk (SGP), Tweede Kamer-lid Sharon Gesthuizen (SP) en Jan Pieter Mostert (directeur stichting Gave) gaan met elkaar in debat. Arie Rijneveld, voorzitter van de Werkendamse SGPJ: ‘Het thema van deze avond sluit aan bij de actualiteit. Asielbeleid is vanwege de vluchtelingenstromen en de toenemende immigratie momenteel heel urgent. Maar veel politici verschillen van visie en verder heeft iedereen er wel een mening over. En daarnaast hebben onze bezoekers aangegeven dat ze graag een avond over dit onderwerp willen.’

De beide politici zullen aan de hand van meerdere stellingen met elkaar in debat gaan. De heer Mostert van stichting Gave zal spreken over zijn ervaringen met het begeleiden van vluchtelingen. Iedereen is van harte welkom. Niet alleen om een mening te vormen, maar ook om vragen te stellen aan en in debat te gaan met de sprekers. Het forum staat onder leiding van Martin Holleman, bestuurslid Politiek bij de landelijke SGP-jongeren.

De locatie is de Rehoboth-kerk aan de Binnengriend 27 in Werkendam. De aanvang is 19.30 uur.