Dongemond gemeenten pakken woninginbraken aan

DONGEMOND – Er wordt zeer geregeld ingebroken in onze gemeenten, daarom is er extra toezicht vanuit o.a. de politie en beveiligingsbedrijf Scorpions.

Maar men kan het niet zonder uw toezicht en ondersteuning. Meld daarom altijd verdachte situaties bij de politie, via 112. Beveiligingsbedrijf Scorpions zorgt sinds oktober 2015 voor extra toezicht in de gemeentes. Zij surveilleren door de wijken in opvallende gele jassen. De toezichthouders constateren dat er veel achterpaden en brandgangen onverlicht zijn, waardoor potentiële inbrekers niet snel worden gezien. Zij zien veel onverlichte woningen, zorg dat uw woning er bewoonbaar uit ziet als u weggaat. Ook treffen zij opklim-materiaal rondom woningen aan. Zorg ervoor dat er geen ladders en losse containers gebruikt kunnen worden voor een inbraak.

De toezichthouders rapporteren hun bevindingen en koppelen dit terug aan de gemeenten en de politie. Ziet u een verdachte situatie, verdacht voertuig of bent u getuige van een inbraak, bel dan altijd 112.