Altena Road Circuit maakt doorstart

REGIO – Vorig jaar zag het er nog naar uit dat het eerste en daarmee ook oudste stratenloopcircuit van ons land zou ophouden te staan. Minder wedstrijden en vooral een gebrek aan vrijwilligers leek het einde te worden van het hardloopcircuit dat al

Toen dan ook min of meer bekend werd gemaakt dat er in 2016 geen circuit meer zou zijn in het Land van Heusden en Altena waren er toch weer een paar mensen bereid gevonden om de boel vlot te trekken. Coördinator van de nieuwe groep is bestuurslid Jan van Herwijnen, en hij kan in elk geval weer rekenen op een aantal oudgedienden en twee nieuwe mensen. Een van hen is Mart Verboord uit Heusden, die een bekende is in de hardloopwereld. Hij is onder andere bestuurslid van Veterenen Nederland en organiseert de Wallenloop in Heusden. Verboord zal zich gaan bezighouden met vooral de verwerking van de uitslagen en verwerking van het klassement.
Leden Altena Road Runners
De tweede die mee gaat doen is Hans Verbeek, een oud bekende voor het circuit want hij behoorde in 1985 tot de groep die het circuit heeft opgezet en was een paar jaar later ook een van de oprichters van Altena Road Runners. Verbeek zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de PR rondom de wedstrijden en zal ook de opnames gaan verzorgen voor AltenaTV die van alle vijf de wedstrijden een samenvatting gaat uitzenden. Verbeek hoopt ook dat nu vele leden van de Altena Road Runners zullen inzien dat het dit jaar erop of eronder zal zijn. “Toen Altena Road Runners werd opgericht deed 75 procent van de leden mee aan de wedstrijden. De afgelopen jaren kwam men soms met moeite aan de tien procent. Altena Road Runners heeft inmiddels 300 leden en als daarvan 200 leden mee zouden doen dan is elke wedstrijd al geslaagd. Men hoeft immers niet over grote talenten te beschikken om mee te doen, de recreant neemt immers bij elke loop een belangrijke plaats in. Dit zie je ook terug in de circuits van Midden Brabant en het Grote Rivieren Circuit die daardoor wel succesvol zijn. Maar er ligt hiervoor ook een belangrijke taak bij de trainers van Altena Road Runners die de lopers zullen moeten motiveren om mee te doen”.
Programma
Er zijn dit jaar vijf wedstrijden, de eerste is op 6 juli in Werkendam. De Van der Straatenloop is al een aantal jaren een positieve uitschieter in het circuit en de organisatie is nu ook al weer druk bezig om er iets moois van te maken. De volgende wedstrijd is 24 augustus in Genderen, een wedstrijd met geschiedenis en waar vooral altijd veel jeugd aan de start staat. De derde wedstrijd BBQ Compleetloop in Giessen op 8 september. Dit is een wedstrijd die al ouder is dan het circuit zelf en waar traditioneel altijd snelle lopers aan de start staan. Dan komt erop 8 oktober een vervolg in Hank waar de Tien van de Kurenpolder gehouden zal worden. En de afsluitende wedstrijd zal ook dit keer weer de Halve Marathon in Woudrichem zijn, ook altijd goed voor veel deelnemers. Die kunnen ook dit jaar op 5 november weer kiezen uit diverse afstanden. Meer informatie over het Altena Road Circuit is te vinden op www.altenaroadcircuit.nl