Integrale handhavingsactie in Aalburg

AALBURG – De gemeente Aalburg heeft woensdag 24 februari deelgenomen aan een integrale handhavingsactie, die in een aantal Baroniegemeenten heeft plaatsgevonden.

Het doel van deze acties is het opsporen en handhaven van illegale activiteiten. De gemeente Aalburg heeft hierbij met name ingezet op drugs gerelateerde activiteiten. Burgemeester Fons Naterop staat namelijk een hardere aanpak tegen illegale drugsactiviteiten voor ogen. Hierbij wordt samengewerkt met de politie, arbeidsinspectie en omgevingdienst.

In de gemeente Aalburg stond met name het bezoeken van enkele panden aan de Wielstraat op het programma. Dit mede met het oog op de onlangs aangetroffen drugslaboratoria. Er zijn 11 percelen onderzocht. Daar zijn geen drugs gerelateerde zaken aan het licht gekomen. De overtredingen bleven beperkt tot illegale bewoning en illegale bouwwerken.

Los van de uitkomsten van de actie van woensdag heeft burgemeester Fons Naterop in het kader van de bestrijding van harddrugs woensdag enkele gebouwen en een gedeelte van het terrein van het perceel Wielstraat 61 voor een periode van 6 maanden laten afsluiten in verband met een daar eerder in oktober 2015 aangetroffen xtc-lab. Ook voor het perceel Wielstraat 13 waar in november 2015 een xtc-lab is ontdekt is een procedure voor sluiting in gang gezet. Het is de eerste keer dat in het kader van harddrugs panden in Aalburg gesloten worden. In het kader van softdrugs zijn in Aalburg tot op heden 3 bedrijfspanden gesloten en hebben bewoners van 7 woningen een officiële waarschuwing gekregen. Bij alle 10 de panden was er sprake van een hennepplantage.

Burgemeester Fons Naterop laat nadrukkelijk nog weten dat hij alle middelen die tot zijn beschikking staan zal inzetten voor het bestrijden van de drugsproblematiek in Aalburg. Het deelnemen aan deze integrale handhavingsactie maakt daar deel van uit.