Hank, het eerste 'eetbare' dorp

HANK – In navolging van een succesvol initiatief in Tilburg, gaat Hank als eerste Noord-Brabants dorp een Plukroute aanleggen in het hart van het dorp met als uitgangspunt het splinternieuwe Dorpshuis ’t Uivernest.

Stuurgroep Plukroute Hank zorgt er samen met PUUR Permacultuur voor dat Hank het eerste ‘eetbare’ dorp wordt. Plukroute Hank wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Werkendam.

Het is een route waarbij de wandelaar langs verschillende oogstbare plantsoentjes loopt waar noten, fruit en bloemen geoogst kunnen worden. De kinderen van de basisscholen zullen deels hun lessen biologie in de natuur van Hank kunnen volgen en de bewoners van de Dotter en Aernswaert hebben er een mooie wandelroute bij. De plukroute brengt mensen in beweging en laat mensen genieten van de natuur.

Noten, fruit en kruiden kunnen voortaan ‘gratis’ geoogst worden rondom ’t Uivernest richting de vijver van de Dotter. Medio maart 2016 gaat een groep enthousiaste vrijwilligers uit de wijk, en een aantal kinderen van de basisscholen onder leiding van PUUR Permacultuur, aan de slag om de Plukroute Hank te realiseren. Alle bewoners van Hank worden uitgenodigd om mee te helpen met de aanleg en het onderhoud van de beplanting. Daarna, als de eerste oogst een feit is, samen genieten van de opbrengst.

De nieuwste feitjes, de lekkerste recepten en de plattegrond van de Plukroute vind je op de website www.plukroute.nl.