Goud en zilver voor 't Willem

REGIO – Acht picknicktafels met zestien zenuwachtige deelnemers tijdens de prijsuitreiking van de regionale timmerwedstrijd in Geldermalsen.

Dat was het beeld op donderdagavond 8 februari bij Opleidingscentrum Bouwmensen Rivierengebied. De deelnemers maakten als afgevaardigden van hun school in tweetallen een moderne picknicktafel van vurenhout. Er moest dus goed worden samengewerkt terwijl iedere deelnemer ook afzonderlijk werd beoordeeld. Na twee dagen bikkelen hing er dan ook een zinderende spanning bij deelnemers en het talrijke publiek toen uiteindelijk de prijswinnaars bekend werden gemaakt door directeur John v.d.Ham van aannemersbedrijf Bot en van der Ham te Meerkerk.

Het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg kwam met Daniël van Wijngaarden uit Aalst en Corwin Bouman uit Wijk en Aalburg als nummer een en twee uit de bus. Tom van Varseveld van RSG Lingecollege werd nummer drie. Nadat trots de gewonnen gereedschapsets werden geshowd was het vrijdagmorgen tijd voor een klein feestje in het bouwlokaal op het Willem in Wijk en Aalburg.