Geslaagd weekend voor Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het afgelopen weekend zijn de Biesboschzwemmers op diverse locaties actief geweest.

In Papendrecht dook Larissa Huisman het water in voor 2000 meter vrije slag en een stuk zuidelijker deden 12 masters mee aan de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016.

Larissa wilde dit seizoen graag langere afstanden zwemmen. Eind december vorig jaar had ze in Oosterhout al een 800 meter vrije slag gezwommen en in Papendrecht ging zij voor de 2000 meter. Enkele weken terug had zij in de training de afstand al een keer gezwommen en het doel was om sneller als toen te zijn. Zij slaagde hier ruimschoots in. Larissa wist een tijd te zwemmen van 29 minuten en ongeveer 19 seconden en zij liet een hele keurige indeling van haar race zien. Rond de 1500 meter had ze het wel zwaar, maar ze wist zich hier overeen te zetten en finishte in een keurige tijd.

In Hoogerheide werden 7 persoonlijke en 5 clubrecords verbeterd. Paul Wijnja en Rob den Besten zwommen beide twee persoonlijke en clubrecords. Paul deed dit op de 25 en 100 vrije slag bij de 50-plussers en Rob was sneller dan ooit op de 25 rug- en vrije slag bij de 55-plussers. Ook Jantine Paans verbeterde twee persoonlijke records, namelijk op de 25 vlinder- en rugslag. Het laatste persoonlijke record was voor Marianne van Berchum op de 25 vlinderslag. Mark Visser was de laatste die een clubrecord verbeterde. Hij was sneller dan het record op de 100 schoolslag met ruim een seconde.

Voor Bianca den Besten, Jovanca van Dalen, Marjo Goelema, Erik Huisman, Dian van Pelt, Ingmar Visser en Annette Wijnja waren er geen tijdsverbeteringen te noteren, maar zij wisten in de buurt van hun beste (seizoen)tijden te zwemmen.

De volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel cyclus is al over enkele weken, de reis is dan een stuk korter want de locatie is zwembad AquaAltena in Andel. De organisatie is dan in handen van Den Doorn en waarschijnlijk zal er dan een grotere groep aan de start verschijnen.