SOJO Hank stopt met haar activiteiten

HANK – Stichting Ontspanning voor Jong en Oud, oftewel SOJO Hank, vreest voor haar voortbestaan. De gemeente Werkendam overweegt om per 2017 de subsidieverstrekking te stoppen.

Menig inwoner in Hank is opgegroeid met de activiteiten van de SOJO. De stichting bestaat immers al bijna 40 jaar en is de drijvende kracht achter onder meer het timmerdorp, de intocht van Sinterklaas en evenementen als Hank Got Talent.

Voor het mogelijk maken van de activiteiten ontvangt SOJO een gemeentelijke subsidie. Deze vergoeding van 3.500 euro dekt ongeveer 38% van de kosten. Er ligt een voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Werkendam om de subsidie vanaf 2017 stop te zetten. Het stop zetten van deze subsidie zal het einde betekenen van de stichting.

SOJO is een actie gestart om meningen te verzamelen. Het bestuur hoopt met de meningen in staat te zijn de bezwaren commissie en de gemeenteraad te doen overtuigen dat saamhorigheid en leefbaarheid erg belangrijk zijn voor het dorp Hank. Dit met het doel om de subsidie en daarmee de activiteiten in stand te kunnen houden.