Nieuwe parkwachtboot voor De Biesbosch

BIESBOSCH – Dinsdagmorgen 16 februari werd in de haven van Biesboschcentrum Dordrecht de nieuwe parkwachtboot in gebruik genomen. De boot werd officieel gedoopt en een behouden vaart toegewenst.

Na de plechtigheid begon de boot direct met zijn dienst als vervoerder voor de parkwachters van Nationaal Park De Biesbosch. Elk jaar zoeken duizenden recreanten hun vertier in de Biesbosch. Om iedereen optimaal te laten genieten en om de natuur te beschermen zijn de parkwachters, boa’s en boswachters dag en nacht actief in het gebied. Aan de Hollandse kant van de Biesbosch gebeurde dit ruim 12 jaar met parkwachtboot de Moek, voor veel recreanten een bekende ‘verschijning’ op het water. De Moek, vernoemd naar de eerste bewoner van het BeverBos, was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van toezicht en handhaving van vandaag de dag.

De nieuwe parkwachtboot met een lengte van bijna 6 meter, een gewicht van nog geen 700 kilo en 100 PK in de motor, is sneller, wendbaarder en beter inzetbaar in ondiep water dan zijn voorganger. Hij is van hetzelfde type als de boten die Staatsbosbeheer al enkele jaren gebruikt voor toezicht.