Gratis workshop na opening expositie op 5 maart

GIESSEN – Op zaterdag 5 maart wordt in het Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling (R.C.K.O.) aan de Nijverheidstraat 3 in Giessen om 14.00 uur de voorjaarsexpositie van Stichting Kunst geopend.

Marcel Vaandrager, een van de initiatiefnemers van het centrum, zal de expositie openen. De expositie is samengesteld uit werken van de zogenaamde ‘vrijdagschilders’. Zij konden kiezen uit twee thema’s; ‘atelier met kunstwerk, etenswaren en gereedschap’ of het thema ‘meisje met traan’. Het is een veelzijdige expositie geworden, waarbij de creatieve invulling van de schilders verrassend is; geen saaie tentoonstelling dus.

Na de openingshandeling zal Marcel Vaandrager (dichter, schrijver, columnist en theaterman) een gratis workshop van anderhalf uur verzorgen. Het thema van de workshop is ‘IEDEREEN KAN SCHRIJVEN’. Aanmelden voor deze gratis workshop, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer, kan voor 3 april bij info@stichtingkunst.nl. Op zaterdagmiddag 5 maart zijn de ateliers van het R.C.K.O. geopend en kan iedereen de ateliers bezoeken, de kunstenaars bezig zien, hun kunst bekijken en vragen stellen.