Ga stemmen op 6 april

ALTENA – Op 6 april 2016 wordt er in Nederland een raadgevend referendum gehouden. U kunt dan stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne.

In deze overeenkomst hebben de EU en haar lidstaten afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel. De uitslag van het referendum is alleen geldig als ten minste 30% van de kiezers heeft gestemd. Als de uitslag geldig is beslist het kabinet of het de uitspraak van de kiezer overneemt of naast zich neerlegt.

Daarom roepen de Altena gemeenten u op om te gaan stemmen. U ontvangt de stempas in maart, thuis in uw brievenbus. Met uw stempas en geldig identiteitsbewijs kunt u in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente gaan stemmen op 6 april. De stemlokalen zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.