Bemensing voor stembureaus gezocht

WERKENDAM – Als er in ons land verkiezingen zijn, kunt u gaan stemmen op een van de stembureaus. Deze stembureaus worden voor een deel bemenst door ambtenaren en voor een deel door inwoners, waarvoor de gemeente op zoek is naar nieuwe mensen.

Als lid van het stembureau bent u mede verantwoordelijk voor het goed en eerlijk laten verlopen van de verkiezingen. Dat betekent bijvoorbeeld dat u stembiljetten en stempassen controleert en zorgt dat iedereen onafhankelijk en anoniem zijn of haar stem kan uitbrengen. Om 7.00 uur ’s morgens richten de leden het stembureau in. Het bureau is open van 7.30 tot 21.00 uur.

Bent u ouder dan 18 jaar en in Nederland stemgerechtigd? Dan mag u zich aanmelden als kandidaat. Men zoekt nauwkeurige, flexibele, aardige personen die een bijdrage willen leveren aan een goed verloop van toekomstige verkiezingen. U krijgt vooraf een instructietraining van een uur aangeboden en bovendien ontvangt u een financiële tegemoetkoming van bruto € 100,-. U geeft deze zelf op bij uw belastingaangifte. Vindt u het interessant en leuk om te helpen bij een van de stembureaus in uw dorp? Bezoek dan www.werkendam.nl voor het aanmeldformulier.