Dronken automobilist belandt in de sloot

HANK – Donderdag 18 februari 2016 omstreeks 19.45 uur is op de Provinciale weg in Hank een auto in de sloot beland.

Bij de auto werd door de ambulancedienst een 25-jarige man uit Dussen aangetroffen. Hij ontkende de auto, die op zijn naam staat, bestuurd te hebben, volgens hem was de bestuurder gevlucht. Hij wilde niet zeggen wie dat dan was. De man rook naar alcohol. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten hebben met getuigen gesproken en verder onderzoek gedaan. Hieruit trokken zij de conclusie dat de 25-jarige man zelf de bestuurder moet zijn geweest. Hij zou volgens een getuige net aan het inhalen zijn geweest. Twee getuigen verklaren dat alleen de 25-jarige man uit het voertuig klom. Hij werd formeel aangehouden. In het ziekenhuis heeft hij een blaastest gedaan met een voorlopige indicatie van 810 ugl, er is bloed afgenomen om het exacte percentage vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.