Slotconcert Jeugdmuziekdag Altena een groot succes

ALMKERK – Op zaterdag 13 februari werd in ’t Verlaat in Almkerk de Jeugdmuziekdag Altena georganiseerd. Het thema dit jaar was ‘La Musique de France’.

Meer dan 95 jeugdige muzikanten uit het Land van Heusden en Altena repeteerden heel de dag op muziekstukken zoals ‘Les Misérables’, ‘Vive la France’ en ‘Stromae’. ’s Avonds speelden zijn o.a. deze muziekstukken voor het publiek tijdens het drukbezochte slotconcert dat op een heel verrassende manier geopend werd.

De Stichting Jeugdmuziekdag bestaat bijna 5 jaar en organiseerde de 6e jeugmuziekdag. Wanneer is het een lustrum? Tijdens de opening beantwoordden burgemeester Naterop, wethouder Jorritsma en wethouder De Gelder deze vraag op een ludieke manier. Zij zongen een couplet van ‘L’importante c’est la rose’, waarna wethouder De Gelder aan de organisatie 5 rode rozen overhandigde, voor elk jaar 1. Accordeonspeler Gabriël Gort gaf met zijn muziek de entree en de pauze een Frans tintje. De jeugdige muzikanten speelden op het drukbezochte concert nog de ‘Young Musician Day’, ‘Danse Macabre’, ‘Non, non, rien n’a changé en de CanCan; een feestelijke afsluiter van dit spetterende slotconcert.