Politie pakt hennepteelt grondig aan

ANDEL – Op woensdag 17 februari 2016 heeft de politie invallen gedaan in Raamsdonkveer, Andel, Etten-Leur en Breda omdat er aanwijzingen waren dat er hennep gerelateerde zaken aanwezig waren. De politie arresteerde 8 mensen.

De verschillende kwekerijen en stekkerijen bestonden uit totaal meer dan 17.000 planten/stekken. Zoveel planten/stekken staat voor rond de 110 kwekerijen. De politie ruimt normaal in een jaar ongeveer 160 kwekerijen op.

In een slaapkamer van een woning aan de Dokter Oosteromstraat in Andel werd een hennepkwekerij opgerold met rond de 200 planten. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd. De 20-jarige eigenaar van de woning werd aangehouden.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.