Biesbosch organiseert cursus voor schoolgidsen

BIESBOSCH – Vanaf 22 maart 2016 organiseert Nationaal Park De Biesbosch een speciale cursus van 6 dagdelen voor vrijwilligers die als schoolgids excursies willen begeleiden vanuit Dordrecht en Werkendam.

Nationaal Park De Biesbosch is op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van schoolexcursies in de Biesbosch vanuit Biesboschcentrum Dordrecht en Biesbosch MuseumEiland Werkendam. Schoolgidsen begeleiden educatieve programma’s voor voornamelijk basisonderwijs in het gebied rondom de beide bezoekerscentra. De vrijwilligers worden opgeleid tijdens een speciale Biesbosch schoolgidsencursus, die 22 maart van start gaat. Na afloop van de cursus volgen de deelnemers een aanvullend stagetraject onder leiding van een ervaring schoolgids, waarna ze als zelfstandig schoolgids met groepen kinderen op pad gaan in de Biesbosch. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 60,00 p.p.

Aanmelden voor de cursus kan via een e-mail aan educatie.biesbosch@dordrecht.nl, met daarin persoonlijke gegevens, leeftijd, ervaring met kinderen en motivatie. Op dinsdag 1 maart 2016 wordt een informatieve bijeenkomst georganiseerd over de cursus en het schoolgidsenwerk. Belangstellenden zijn van harte welkom van 10.00- 12.00 uur in Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, 4251 MT Werkendam. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht via een e-mail aan educatie.biesbosch@dordrecht.nl

Meer informatie is te vinden op www.np-debiesbosch.nl