Martijn van Rijswijk schittert ook als dirigent

AALBURG/WAALWIJK – Dat de 18-jarige Martijn van Rijswijk uit Wijk en Aalburg een aardig toontje op een Tuba kan blazen was al bekend, dinsdagavond liet hij zijn ook als dirigent over de nodige talenten te beschikken.

Hij deed dat in de aula van het Willem van Oranje College in Waalwijk. Leerlingen uit de examenklas moesten zich met een door hunzelf opgezette project aan belangstellenden presenteren. Martijn aangeven graag als dirigent voor een orkest te staan. Hij ging gedurende een week of vijf in de leer bij Harmonie St. Cecilia waar Martijn ook lid van is. Won hij in het verleden al een paar grote prijzen, zoals vorig jaar toen hij op zijn C-bastuba zelfs bij een solistenconcours de maximale van het aantal te behalen. Dinsdagavond stond hij als een volleerd dirigent voor het orkest alsof hij nooit iets anders had gedaan.