Inbreker aangehouden, maar heeft hij ingebroken?

WERKENDAM – Op maandag 15 februari 2016 om 01.00 uur belde een buurtbewoner van de Wierinxwal in Werkendam dat er een auto geparkeerd werd achter de glascontainer die daar staat.

Het is niet gebruikelijk dat daar een auto staat en dus belde de getuige terecht de politie. De bestuurder was weggelopen. Agenten namen poolshoogte en trokken het kenteken na. De te naam gestelde van de auto kwam veelvuldig voor in de politiesystemen in verband met inbraken.

De omgeving werd dichtgezet en er werd gewacht of de bestuurder weer terug kwam. Enkele uren later kwam de bestuurder weer aanlopen, hij stapte in zijn auto en scheurde weg achtervolgd door de politie. Op de Sportlaan werd hij tot stoppen gedwongen. De auto van de 30-jarige Hagenaar werd bekeken. In de auto lagen allerlei spullen waarmee je kunt inbreken. Er waren nog geen aanwijzingen dat hij die nacht had ingebroken. De verdachte is aangehouden.