Regen of (natte) sneeuw, morgen meest droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Er is veel bewolking en op veel plaatsen valt regen of (natte) sneeuw. In het oosten van het land, met name op en rond de Veluwe is het lokaal glad door sneeuw. De temperatuur ligt tussen de 1 en 4 graden en de matige, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtige noordoostenwind, maken het voor het gevoel nog kouder.

Komende nacht kan er in de kustgebieden een enkele regenbui voorkomen, in het oosten en zuidoosten valt nog enige tijd regen of (natte) sneeuw. Met name in de gebieden langs de oostgrens en in Limburg kan het door de sneeuwval opnieuw plaatselijk glad worden. Verder kan het tijdens opklaringen landinwaarts door bevriezing ook glad worden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden vlak aan zee tot dichtbij het vriespunt landinwaarts. De wind wordt noordelijk en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Morgen overdag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de ochtenduren komt in Limburg eerst nog (natte) sneeuw voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4 graden en de noordelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/02/2016 15.06 uur LT