WeHelpen.nl ook in Gorinchem

GORINCHEM – Inwoners van Gorinchem kunnen nu ook gebruik maken van de landelijke marktplaats voor vrijwillige hulp www.WeHelpen.nl.

Het college van b&w is eind 2015 lid geworden van de coöperatie Wehelpen voor een periode van drie jaar. Verschillende oganisaties uit Gorinchem hebben bij de gemeente aangegeven zich ook in te willen zetten voor WeHelpen. Dit zijn onder andere Poort 6, VGZ, Rivas en de Rabobank. Zij ondertekenden hiervoor een convenant in buurthuis De Bogerd.

We Helpen is bedoeld voor iedereen met een hulpvraag, bijvoorbeeld mantelzorgers, vrijwilligers of ouderen en voor iedereen die hulp aan anderen wil aanbieden. Het gaat meestal om kleine klusjes zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, vervoer naar het ziekenhuis of grasmaaien. Mensen kunnen op deze manier onderling zelf hulp organiseren. Ook iemand helpen of hulp nodig? Meld je aan op www.wehelpen.nl.