Thema-avond over jongeren en de dood

ALMKERK – De gebrokenheid van de schepping brengt met zich mee dat ook jongeren kunnen komen te overlijden. Al heftig genoeg. Maar als jongeren besluiten om actief ‘de stekker eruit te trekken’. Hoe is dat?

En jongeren en euthanasie? Hoe moet je daar tegenaan kijken? De organisatie Way of Life houdt een serie avonden in Nederland over dit onderwerp en komt op 20 februari met een stevig team deskundigen naar Almkerk. De opzet van de avond is interactief en wordt ingeleid en verzorgd door Tineke van der zwaag, Eline Borgdorff en Charlotte Ariese. Zij zijn medewerkers van Way of Life – de jongerenorganisatie van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV).

Je zult ongetwijfeld je vragen kwijt kunnen en je zult ruimte krijgen om in gesprek te gaan met elkaar over de vraag: Het einde: wat betekent dat voor jou? Deze avond is nadrukkelijk bedoeld voor alle leeftijden. Jongerencentrum de Pomp is onderdeel van Youth for Christ Altena. Elke zaterdagavond zijn zij geopend vanaf 20.00 uur en is er een programma voor jongeren van 12 tot circa 23 jaar. Het adres is de Sportlaan 3A in Almkerk.