Biesboschcentrum zoekt vrijwillige pontschippers

DORDRECHT – Biesboschcentrum Dordrecht zoekt vrijwilligers die vanaf 1 april als schipper één of beide zonnepontjes willen varen in de weekenden en op feestdagen.

Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht kunnen wandelaars met een pontje naar het Griendmuseumpad, een wandelpad op het Sterlinggriend dat alleen over water te bereiken is. Zonnepont 7 vaart van april t/m oktober bijna dagelijks naar de overkant van het Moldiep. Daarnaast zal in 2016 een fietsveerverbinding in gebruik worden genomen tussen Kop van ’t Land en Biesboschcentrum Dordrecht. Deze veerdienst zal in de weekenden en op feestdagen gevaren worden met de pont ‘Grienduil’. Beide pontjes worden elektrisch aangedreven en zijn eigendom van Biesboschcentrum Dordrecht.

Het Biesboschcentrum is op zoek naar schippers die als vrijwilliger de pontjes willen varen in de weekenden en tijdens feestdagen. Een klein vaarbewijs is daarvoor een vereiste. Men dient te beschikken over eigen vervoer. De vrijwillige schippers krijgen een onkostenvergoeding. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Erika Timmermans, via 078 – 770 5382 of een e-mail sturen met persoonlijke gegevens, leeftijd en motivatie naar info.biesbosch@dordrecht.nl.