112 daar vang je boeven mee!

ALTENA – U kent ongetwijfeld het motto ‘112 daar red je levens mee’. Minder bekend is dat alarmnummer 112 ook gebeld mag worden om criminelen te vangen.

Als er een misdrijf wordt gepleegd en de dader is nog in de buurt, bel dan onmiddellijk 112. De meldkamer stuurt dan met spoed de politie naar de plek des onheil. De agenten kunnen de dader dan wellicht direct op heterdaad arresteren. Als u slachtoffer of getuige bent, neem dan de dader goed in u op. Probeer de kenmerken te onthouden. Als getuige kunt u eventueel een foto of filmpje maken met uw mobiele telefoon. Tenminste, als dan op een veilige manier kan. Kijk ook goed in welke richting de dader wegvlucht, dat is belangrijk om deze persoon te achterhalen. De meldkamer laat dan meteen vluchtwegen afzetten, waardoor het net zich sluit.

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus als iemands leven in direct gevaar is (brand of ongeval) of als u getuige of slachtoffer bent van een misdrijf, zoals inbraak, overval, diefstal of geweld. Het landelijke politienummer 0900-8844 belt u voor minder dringende zaken, bijvoorbeeld voor advies, het melden van overlast of voor een afspraak met uw wijkagent.