Jumbo stopt met leveren van Hak-groenten

GIESSEN – Supermarktketen Jumbo stopt met het leveren van Hak-groenten om zo lagere prijzen af te dwingen bij het bedrijf uit Giessen. Dit staat te lezen op de website boerenbusiness.nl.

In meerdere winkels stuiten klanten daarom op lege schappen. Verschillende filialen van de in totaal 500 Jumbo supermarkten in Nederland laten aan haar klanten weten dat een ‘groot deel’ van het Hak assortiment tijdelijk niet leverbaar is. Als reden noemt Jumbo dat het niet akkoord gaat met de te hoge prijzen die Hak hanteert voor haar potjes en blikjes.

Om hoeveel supermarkten het gaat kan Hak niet zeggen. Het bedrijf doet geen uitspraken omtrent onderhandelingen met afnemers, zo laat een woordvoerster van Hak aan Boerenbusiness weten. Op Twitter wordt met onvrede gereageerd.