Altena kleurt langzaam paars voor de Samenloop

ALTENA – Altena kleurt langzaam paars. Paars is de kleur van de SamenLoop, de wereldberoemde, 24 uur durende, wandelestafette van het KWF die op 24 en 25 juni op het voormalige sportterrein van Giessen/Rijswijk plaats gaat vinden.

Het wordt een onvergetelijk, grootschalig evenement met als centraal thema de ziekte kanker. Na de kick-off zijn de eerste teams meteen aangemeld. Op dit moment staat de teller op 19 teams. Ook de eerste acties zijn al van start gegaan. Ieder team verzint zijn eigen actie. Dit varieert van extra (vrijwillige) begeleiding in de zorg tot verkoop van haar. Neem een kijkje op de actiepagina van de website, www.samenloopvoorhoop.nl/altena.

Op zaterdagochtend 25 juni 10.30 uur gaat er ook een KinderLoop plaatsvinden als onderdeel van de grote SamenLoop. Ouders van kinderen tot 12 jaar zullen hier de komende maanden zeker meer van gaan horen. Dit zijn mensen die nog midden in de strijd tegen kanker zitten of gezeten hebben. Want ook als je voor de medische wetenschap genezen bent kan dit psychisch nog heel lang een worsteling zijn. Men biedt deze dag ruimte voor gesprekken met lotgenoten en men wil ze tijdens deze 24 uur een hart onder de riem steken.

De sponsorcommissie is ook druk bezig om ondernemend Altena in kaart te brengen en te benaderen met de vraag wat men voor ons kan betekenen. Heel veel vrijwilligers zijn nodig. Er komt heel veel kijken bij het organiseren van een evenement als dit. Maar wat is het mooi om te doen. Twijfel niet maar geef je op als vrijwilliger.