Mooie tijden voor minioren

Voor Romée en Marieke stond de langste afstand van dit seizoen op het programma, de 400 vrije slag, daarnaast ook nog 100 wisselslag. Chimène mocht 200 rug- en wisselslag zwemmen.
;
De middag begon voor Marieke en Romée met de gevreesde afstand. Zestien banen zwemmen kunnen ze wel, maar in een wedstrijd hebben ze het nog nooit gedaan en je moet wel goed tellen. Romée was uiteindelijk de snelste van de twee en in het tweede deel van haar race was ze sneller dan in de eerste 200 meter. Marieke kon deze stunt niet nadoen, maar haar tijd na 200 meter was maar twee seconden langzamer dan ze ooit is geweest en goed begin dus van haar race. De tweede afstand voor deze meiden was de 100 wisselslag. Romée heeft deze al een keer gezwommen en nu wist ze zich met enkele tienden te verbeteren. Marieke zwom voor de eerste keer van alle slagen 25 meter en deed dit goed. Alles ging correct volgens de regels.
;
Op de wisselslag behaalde Chimène twee persoonlijke records. Na 50 meter vlinderslag was Chimène ruim een seconde sneller dan ooit, vervolgens wist ze in de andere 150 meter het verschil met haar beste tijd ooit verder te vergroten en haalde ze bijna veertien seconden van haar tijd af. Op de 200 rugslag was er ook een verbetering, maar deze was niet zo spectaculair. Chimène haalde een halve seconde van haar tijd af.
;
Over een kleine twee maanden staat de vierde miniorenwedstrijd op het programma dan mogen deze dames hun kunsten in Breda vertonen en misschien dat de groep dan wel uitbreiding krijgt want er is nog voldoende talent bij de Werkendammers.