Drietal masters grossiert in medailles

Twaalf zwemmers van 20 jaar en ouder kwamen namens de Biesboschzwemmers aan de start. Harry Cornet, Marjo Goelema en Annette Wijnja waren de grootste grossiers in medailles voor de Werkendammers. In totaal werden 24 medailles verovert, 4 persoonlijke, 19 clubrecords, 11 Brabantse en 2 Nederlandse Masters records gezwommen.
;
Harry was met zes gouden en een zilveren medaille de meest succesvolste zwemmer. Harry was op de 50 en 100 schoolslag, 50 en 200 vlinderslag, 100 vrije slag en 100 wisselslag de beste. Op de 200 schoolslag moest hij een Noor voor zich dulden en bleef er een zilveren medaille voor hem over. Behalve de medailles wist Harry op al zijn starts een clubrecord te zwemmen, verbeterde hij op bijna al deze afstanden het Brabantse Masters Record. Alleen op de 50 schoolslag lukte hem dit niet. Op de 100 schoolslag was er ook nog een Nederlands Masters Record.
;
Marjo haalde vier gouden, een zilveren en een bronzen medailles. Op de 50 en 100 schoolslag, 50 vrije slag en 100 wisselslag was Marjo de snelste bij de 45-plussers. Op de 100 vrije slag behaalde ze een zilveren medaille en op de 50 vlinderslag mocht Marjo brons ophalen. Op deze afstand verbeterde Marjo ook het clubrecord en dit deed ze ook op de 100 schoolslag. Op de 100 meter ‘school’ was haar tijd ook goed voor een Brabants èn Nederlands Masters Record.
;
Ook Annette behaalde zes medailles, ze zwemt in dezelfde categorie als Marjo en dus hebben de dames op sommige nummers last van elkaar. Op de 50 rugslag was Annette de beste in een nieuw clubrecord. Op de 50 schoolslag moest ze Marjo voor zich dulden, maar was er wel een goede tijd. Op de 100 rugslag zwom Annette een persoonlijk record en ook een club en Brabants Masters Record, daarnaast kreeg ze voor deze prestatie ook zilver omgehangen. De drie bronzen medailles behaalde Annette op de 100 en 200 schoolslag en 200 rugslag. Op de 100 ‘school’ was Marjo uiteraard sneller en op de 200 meter schoolslag was er weer een seizoensrecord. Op de 200 ‘rug’ zwom Annette naar een persoonlijk, club en Brabants Masters Record.
;
De overige twee persoonlijke medailles werden behaald door Sabrina Boekhout en Erik Drewes. Sabrina wist op de 50 vlinderslag naar een bronzen medaille te zwemmen in een clubrecord. Ze was bijna vier tienden van een seconde sneller dan een week eerder. Erik behaalde brons op de 100 vlinderslag en dit was toch enigszins verrassend.
;
De laatste medailles werden op de estafettes behaald. De ploeg bestaande uit Harry, Marjo, Annette en Arjon de Bok waren op de 4×50 vrije slag en 4×100 wisselslag de beste in hun categorie. Harry wist als startzwemmer van de 4×50 vrije slag zelfs nog een club en Brabants Masters Record te zwemmen. Arjon evenaarde als startzwemmer bij de 4×100 wisselslag op de rugslag het Brabants Record, maar verbeterde wel het clubrecord. De ploeg op de 4×50 wisselslag bestaand naast Harry, Marjo en Annette uit Dennis Klop die de schoolslag voor zijn rekening nam. Ook deze ploeg was goed voor goud.
;
Behalve deze zwemmers waren ook Erik Huisman, Tonny Klop-Methorst, Dian van Pelt, Richard Tiemstra en Paul Wijnja in Papendrecht aanwezig. Erik kwam op de 50 en 200 schoolslag aan de start. De 50 meter ging niet naar wens, maar de 200 meter ging super en leverde hem een tijdsverbetering op van ruim drie seconden. Tonny was heel tevreden over haar tijden op de 100 wisselslag en 200 vrije slag omdat ze de laatste niet veel getraind had. Dian wist haar inschrijftijden op de 50 rug- en schoolslag te verbeteren en voor Richard was er een persoonlijk record op de 50 schoolslag. Paul zwom deed voor het eerst mee aan een Nederlands Kampioenschap en dit zal zeker naar meer gesmaakt hebben aangezien hij een goede tijd wist te zwemmen.
;
De komende maanden staan er opnieuw diverse masters wedstrijden op de planning, maar voor een aantal is de maand mei van dit jaar het belangrijkst. Begin mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Eindhoven op het programma en aan het einde van diezelfde maand is de Europese editie in London opgenomen op de kalender.