Weer een dreigbrief voor gemeente Aalburg

Op maandag 25 januari 2016 om 10.30 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er een dreigbrief bij de regionale omroep was binnen gekomen. In die brief worden ernstige bedreigingen geuit in de richting van de burgemeester en leden van politieke partijen van de gemeente Aalburg. Het gemeentehuis in Aalburg en politieauto’s worden als mogelijk doelwit genoemd.
;
De brief is gemaakt door iemand die het niet eens is met het feit dat er mogelijk vluchtelingen opgevangen gaan worden in de gemeente Aalburg. In de brief wordt een verwijzing gemaakt naar de twee incidenten die in de nacht van 21 op 22 januari 2016 gebeurd zijn. In die nacht werd een vernieling gepleegd in Veen. Toen politieagenten daar ter plaatse waren om de aangifte op te nemen brandde hun auto uit. Uit onderzoek aan die auto is nu gebleken dat er zeer waarschijnlijk sprake is van brandstichting. Beide incidenten zijn nog in onderzoek.
;
De burgemeester heeft bij de politie aangifte gedaan. Er is een onderzoeksteam gestart om deze zaak te onderzoeken. De politie neemt de zaak zeer hoog op. De originele brief is door de politie in beslag genomen. De burgemeester heeft met afschuw gereageerd op deze brief.