Politieauto uitgebrand in Veen

Op vrijdag 22 januari 2016 om 2.30 uur werd een surveillance-eenheid naar de Willem de Zwijgerstraat in Veen gestuurd omdat daar bij een woning een vernieling zou zijn gepleegd. Er was daar een steen door een raampje van een woning gegooid. In de woning woont al meer dan een jaar een Syrische man. De agenten parkeerden hun auto en gingen de woning binnen om de melding af te handelen. Na enige tijd hoorden de agenten een vreemd geluid buiten. Toen ze naar buiten keken zagen ze dat hun dienstauto in brand stond.
;
Ondanks het feit dat de opgeroepen brandweer snel ter plaatse was kon die niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De auto is op een later tijdstip weggetakeld en zal onderzocht worden op sporen. Een andere auto is door de brand beschadigd. De recherche onderzoekt beide zaken. Getuigen of mensen die iets van deze zaken afweten worden dringend verzocht dit te melden.
;
Namens de driehoek (politie-openbaar ministerie-gemeente) laat burgemeester Naterop in een reactie weten dat hij het zeer betreurt wat er vannacht is gebeurd en dergelijke acties dan ook volledig afkeurt. Dit past niet in onze samenleving.