Netwerkbijeenkomst Erfgoed Altena op fort Giessen

Vorig jaar was er voor het eerst een dergelijke bijeenkomst. Duidelijk werd toen dat een vervolg op prijs wordt gesteld. Alle instellingen, organisaties en personen die zich inzetten voor het behoud van het erfgoed zijn deze avond welkom. Ook degenen, die hiervoor geen uitnodiging hebben ontvangen.
;
Tijdens de bijeenkomst is het onder andere de bedoeling met elkaar van gedachten te wisselen over de vraag wat van de op 1 januari 2019 nieuw te vormen gemeente verwacht mag worden wat betreft het erfgoed in de regio. Wellicht is het mogelijk in de voorbereidingsfase hiervoor bouwstenen aan te dragen. Verder wordt aandacht geschonken aan de Open Monumentendagen die dit jaar als thema ‘Iconen en symbolen’ hebben. Hoe kan hier inhoud aan gegeven worden. Verder zal Erfgoed Altena informeren over haar Eerste Wereldoorlogproject, het zichtbaar maken van de verdedigingslinie uit deze periode.
;
Erfgoed Altena is een overkoepelende stichting die bestaat uit de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena, de Historische vereniging Werkendam en De Werken ca., Archeologische vereniging Land van Heusden en Altena en de Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Het Biesboschmuseum, Streekarchief Langstraat Heusen Altena en Bibliotheek Cultuurpunt Altena zijn als adviseurs bij de stichting betrokken.