Herstel in competitie voor Biesboschzwemmers

Deze wedstrijd is nodig om uit te maken of zij in de Landelijke C-klasse mogen blijven of volgend seizoen in de regio competitie moeten zwemmen. De derde wedstrijd lieten de Werkendammers zien er helemaal voor te gaan om dit af te wenden. Ten opzichte van de inschrijving waren zij ruim 40 seconden sneller en dit werd in alle categorieën behaald. Er werden 38 persoonlijke en een clubrecord behaald.
;
Deze middag waren er twee debutanten in de competitieploeg. Celine Besselink en Leandra van Oord zwommen voor de eerste keer mee en zij lieten zich direct zien. Op de 100 schoolslag wisten beide meiden sneller te zijn dan de vervangende tijd, waardoor zij een bijdrage hadden in de goede score van deze middag. In hun kielzog wisten ook Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg, Lianne de Raad en Chimène de Raad zich te verbeteren op dit nummer. Later op de 50 rugslag wisten Romée, Leandra, Chimène en Celine zich opnieuw te verbeteren. De jongste jongens zwommen deze nummers ook. Op de schoolslag wisten Jan-Bart en Jurrian Verheij zich te verbeteren en op de rugslag gold dit alleen voor Jan-Bart.
;
Voor de oudste zwemmers, de senioren, stonden er vier nummers op het programma. Hun programma bestond uit 200 rug- en schoolslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag en daarop lieten de masters zich van hun goede kant. Over een week komen zij in Papendrecht aan de start van hun Nationale Kampioenschap en vandaag was een goede testcase. Harry Cornet, Erik Drewes, Arjon de Bok, Annette Wijnja, Marjo Goelema en Sabrina Boekhout waren goed in vorm. De tijden van Harry en Annette op de 200 school- en rugslag waren van een hoog niveau. Annette was zelfs sneller dan ooit op de 200 rugslag. Daarnaast zwom Harry ook de twee andere nummers en ook hierop was hij heel sterk.
;
Deze middag stond er veel 200 wisselslag op het programma. Chantal Paans en Sanne van de Pol wisten zich te verbeteren en dit deden zij ook op de 100 vlinderslag die zij moesten zwemmen. Simon Schmidt, Nick Lisman en Jan-Pieter verbeterden zich ook op hun 200 ‘wissel’ en daarnaast waren Simon en Jan-Pieter sneller dan ooit op het koningsnummer, de 100 vrije slag. Redine van Breugel, Ilse van de Pol, Larissa Huisman en Femke Golverdingen zwommen hetzelfde programma als Simon, Nick en Jan-Pieter. Op zowel de wisselslag als de vrije slag wisten alle dames zich te verbeteren. Leendert Paans en Tom Kruis zwommen hetzelfde programma als Chantal en Sanne en op de wisselslag waren de jongens ook beter dan ooit. In een spannende race wist Leendert in de laatste 50 meter Tom te verslaan, maar beide jongens waren sneller dan ooit. Op de vlinderslag waren hun tijden dicht bij hun beste tijden ooit.
;
Het clubrecord werd aan het einde van de middag gezwommen door Tom, Nick, Leendert en Simon. Op de 4×100 wisselslag waren de jongens ruim twee seconden sneller dan een week geleden in Roosendaal. Het is te hopen dat zij dit nummer een keer aan het begin van een wedstrijd mogen zwemmen dan zal het waarschijnlijk nog sneller gaan.
;
Binnen enkele dagen zijn alle resultaten bekend en dan weten de Werkendammers of zij gestegen zijn in het klassement. Om veilig te zijn, moet men minimaal 18e staan na vier wedstrijden. De volgende wedstrijd is 5 maart en daarna is er meer bekend. Over een week gaan dus de masters in Papendrecht de strijd aan om de Nederlandse titels en medio februari is dan de eerst volgende belangrijke wedstrijd voor de selectie, namelijk de BiesBosch Trofee in Gorinchem.