XGP-avond met Bertus Borgers

Als zanger/saxofonist was Bertus voorman van o.a. Sweet d’Buster, Groove Express, The Nightcats en de Foyer Rock Band. Sinds 1970 heeft hij met die bands in totaal veertien albums opgenomen. Ondertussen bleef hij met zijn tenorsax een graag geziene gast bij acts als Golden Earring, Raymond van het Groenewoud en Herman Brood & his Wild Romance, voor wie hij ook de hit Still Believe schreef. Vandaag de dag valt Borgers nog regelmatig in bij jamsessies en nieuwe bands als Orgel Vreten. Momenteel toert Bertus als vaste saxophonist en background-vocalist mee met de Golden Earring.
;
Kortgeleden heeft Bertus met The Young Retro’s het album Legacy uitgebracht waarop 9 nummers uit Bertus’muziekverleden staan. Het resultaat mag er zijn, want The Young Retro’s laten horen hoe deze nummers vandaag de dag zouden klinken. Xinix gaat vrijdag 22 januari om 21.00 uur open en Bertus Borgers & the Young Retro’s spelen vanaf 22.00 uur.