Man gijzelt en mishandelt moeder

Hij wordt er van verdacht zijn moeder te hebben bedreigd, mishandeld en van haar vrijheid berooft te hebben. De politie wist de man rond 13.12 uur in Werkendam aan te houden. Hij zou zijn moeder rond 8.10 uur bij haar thuis hebben opgezocht. Hij vroeg haar om geld en greep haar bij de keel. Vervolgens haalde hij geld uit haar tas en bedreigde haar met een mes en sloeg haar. De man zei daarbij dingen als: “Ik steek je dood.” De vrouw moest met de verdachte mee in haar auto en ze werd gedwongen bij verschillende pinautomaten in de omgeving geld op te nemen. In een winkelcentrum in Oosterhout kocht de vrouw, wederom onder dwang, verschillende kledingstukken voor hem. Bij een benzinepomp net buiten Oosterhout volgde wederom een stop en moest de vrouw opnieuw geld pinnen en shag en sigaretten voor de Werkendammer kopen.
;
Vervolgens reden ze terug naar de woning van het slachtoffer, inmiddels was het 11.20 uur. Daar moest de vrouw haar pinpas af staan en verdween de verdachte door de achterdeur. Ze waarschuwde vervolgens de politie en agenten konden de man rond 13.12 uur in een woning in Werkendam aanhouden. Het slachtoffer moest zich door een arts aan haar verwondingen laten verzorgen. De politie stelt een verder onderzoek naar de zaak. De verdachte is ingesloten.