Broer & Zus van Noorloos Samen op het podium

Mathé (9) mocht in de categorie tot en met 10 jaar starten voor een afstand van 100m zwemmen en 1.000 m lopen. Tijdens het zwemonderdeel wist hij zich al sterk vooraan te positioneren in zijn categorie en kwam als tweede jongen het water uit. Daarna in één keer door te lopen naar de wisselzone waar hij zich snel (want de klok loopt immers door) klaar moest maken voor het loop onder deel. Ondanks de altijd koude tegen wind van af de Zeeuwse kust en een vervelende val partij omdat het dringen was op sommige smalle stukken kon hij zijn top positie in de wedstrijd handhaven en wist hij na 8 minuten en 47 seconden keurig als tweede te finishen.
Soo Yin(12) mocht deelnemen in de categorie tot en met 15 jaar en moest 250m zwemmen en 2.500 meter lopen. het zwemmen ging haar goed af met de 3e tussen tijd klom ze fel het water uit om tussen die oudere meiden te blijven strijden voor een podium plek, echter van onderdeel wisselen blijft een lastig punt in de wedstrijd voor Soo Yin en ze verloor veel tijd ten opzichte van haar concurrenten. Dat deze jonge atlete fysiek in orde is liet ze wel zien met het afsluitende loop onderdeel ze zette hier nl de tweede tijd van alle meiden neer. Hierdoor kwam ze als jongste deelnemer in haar categorie toch nog keurig op 3e plaats van het podium.
Soo Yin en Mathé zijn beide jeugd lid van triatlon vereniging de Langstraat uit Waalwijk, hun volgende wedstrijd zal zijn de Cross duathlon van Ettenleur waar er zeker weer meerdere jeugdleden van deze vereniging zullen starten. Heb je ook interesse in de veelzijdige triatlon sport kijk een keer op de site www.tvwaalwijk.nl en kom een keer langs tijdens een training.