Opening nieuwe gespreksruimte van Jos Korthout

Bij ‘Welzijns stichting de Vleet’, in gebouw ‘de Veste’ op Hoogstraat 27 in Woudrichem, zal levenscoach en senior sociaal professional Jos Korthout zijn Praktijk voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening voortzetten. Daar vinden de gesprekken plaats om mensen te stimuleren zich te ontwikkelen in de door hen gewenste richting.
;
Jos was binnen de beroepsgroep de eerste die zich in 1998 zelfstandig vestigde. Hij ging eerst nog parttime pionieren met hulpverlening, die voordien alleen binnen instellingen gegeven werd. Binnen de beroepsvereniging gaf Jos de stoot tot de oprichting van het zelfstandigen-platform en zette intervisiegroepen op, om de deskundigheid van hulpverleners te bevorderen. Jos behandelde in ‘de Elft in ’t Rondeel reeds 203 cliënten gedurende 634 zittingen en gaf tientallen mensen voorlichting, verzorgde vele meditatieve bijeenkomsten en gaf in Arnhem les aan tientallen studenten natuurgeneeswijzen.
;
Van begin af aan stelde Jos de cliënt centraal. Samen met de cliënt onderzoekt Jos diens ontevredenheid en het mechanisme van oorzaak en gevolg, maar relativeert dit ook weer. Er wordt vastgesteld wat de cliënt echt niet meer wil meemaken en bedacht wat de cliënt juist wel wil beleven. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.