Leendert Paans derde tijdens 'Brabantse'

De oogst van twee dagen zwemmen was elf persoonlijke en twee clubrecords. Daarnaast werd er een bronzen medaille gehaald door Leendert Paans.
;
Leendert was samen met Tom Kruis de meest succesvolle deelnemer van dit kampioenschap bij de jongens. Leendert wist op de 100 vlinderslag naar het brons te zwemmen in een nieuw persoonlijk record en ook op de schoolslag wist hij zich te verbeteren. Hij was tijdens de 100 meter zelfs halverwege sneller dan ooit. Op de 100 ‘vrij’ en 200 wisselslag was Leendert verder ook nog dicht bij het podium met twee vijfde plaatsen. Tom zwom net als Leendert drie keer een persoonlijk record. Op de 100 rug- en school- en vlinderslag was Tom sneller dan ooit. Op de rugslag ging er een halve seconde van zijn tijd af. Bij de vlinderslag was dit bijna 1,3 seconden. Op de schoolslag was het bijna een halve seconde en daarop werd met een zesde plaats voor Tom de beste klassering behaald.
;
Simon kwam ook bij de jongens aan de start. Net als Leendert en Tom mocht op de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag startten. Op de 100 rugslag haalde Simon met een vijfde plaats zijn beste klassering.
;
Bij de meisjes kwamen Sanne en Ilse van de Pol, Redine van Breugel en Julia Verhoeven persoonlijk aan de start. Sanne was met een persoonlijk record op de 100 vrije slag en een vierde plaats op de 100 schoolslag het meest succesvol. Sanne wist haar beste tijd sinds drie haar te verbeteren en op de schoolslag zwom ze haar op één na beste tijd ooit. Ilse wist op de 100 ‘vrij’ binnen een seconde van haar tijd te blijven, maar ze had een excuus aangezien haar suikerziekte de afgelopen week niet stabiel was. Redine mocht ook 100 vrij zwemmen en wist net als Ilse minder dan een seconde boven haar tijd te zwemmen. Julia had zich op het laatste moment voor deze ‘Brabantse’ weten te plaatsen en kon haar tijd van twee weken terug niet aanscherpen, maar ze had er wel alles aangedaan.
;
Behalve de persoonlijke starts waren er ook estafette ploegen ingeschreven. Tom, Leendert en Simon aangevuld met Nick Lisman kwamen uit de 4×100 vrije slag en wisselslag. Op de wisselslag werden ze vierde en op de vrije slag vijfde. Beide eindtijden waren goed voor clubrecords bij de jongens onder 15 jaar. Nick wist in beide estafettes op te vallen met zijn tijden. Zijn tijd op de vrije slag komt zelfs in de boeken omdat hij daarin startzwemmer was. Bij de meiden kwamen er ook twee ploegen aan de start. De wisselslag ploeg bestaande uit Femke Golverdingen, Ilse, Julia en Redine wisten achtste te worden. Op de vrije slag estafette opende Femke met een persoonlijk record en was Larissa Huisman ook sneller dan ooit, maar deze tijd telt niet omdat ze niet de eerste zwemster was. Julia en Ilse sloten de estafette af en zorgde ervoor dat de meisjes als vijfde geklasseerd worden.
;
Over een week staat de derde wedstrijd van de competitie op het programma en voor de volgende ‘Brabantse’, de Brabantse Zomer Kampioenschappen, kan nog een tijd getraind worden. Eind mei van dit jaar staan deze gepland, tegelijk met de Europese Masters Kampioenschappen in London waaraan ook Werkendammers gaan deelnemen.