Josefine 't Lam behaald bronzen medaille

De 7-jarige turnster nam voor het eerst deel aan zo’n grote wedstrijd in het allerhoogste niveau. Deze deelname leverde haar direct een bronzen plak op.
;
Sinds twee jaar is Josefine lid van S.V. Hamarithi in Aalst. Bij deze vereniging heeft zij de mogelijkheid om haar talent te ontplooien. De nog jonge turnster turnt ruim 8 uur in de week en doet dit met veel plezier. Op dit moment turnt ze in het hoogste niveau en mag hiermee ook deelnemen aan jong talent wedstrijden.
;
Tijdens de eerste wedstrijd turnde Josefine beheerst en zelfverzekerd. Op het toestel rekstok liet zij zien over veel kracht te beschikken. Ze moest zich bij haar oefening volledig optrekken tot over de rekstokligger. Ook haar zwaaien worden steeds beter. Op balk is de turnster sierlijk en elegant. Ze kreeg hier dan ook een hoge score van 12.950. Maar haar hoogste cijfer behaalde ze op het toestel vloer met prachtige flikflakken en een mooie overslag. Op haar diploma pronkte na afloop een 13.750.
;
Het toestel sprong is nog lastig voor Josefine. Zij is klein van stuk en dat maakt het er niet makkelijker op om over de hoge pegasus te springen. Toch wist zij een nette overslag te maken en behaalde een 13.000. Haar totaalscore kwam op een mooie 51.650 wat goed was voor een vijfde plaats. Hiervoor kreeg zij een bronzen medaille vanwege het grote deelnemersveld.