EVM team op koers

De eerste klassementsproef week in Bolivia gereden werd telde 295 kilometer over onverharde wegen zal een snelle proef worden was op voorhand bekend. Hans Stacey vertelde: “Het wordt mijn dag maar dat ik een seconden strijd zal uitvechten met mijn neef in de IVECO Gerard de Rooy had ik niet verwacht.” De Rooy werd tweede op slechts 7 seconden afstand van de Rooy.
;
Derde werd de Werkendamer Peter Versluis. Hij finishte op 1.15 achter de winnaar. Versluis na de finish: “Wat een snelle proeven dit en niet normaal hoe dicht het bij elkaar zit, alles ging goed en ik ben dik tevreden met de prestatie van ons als team en met nog een dag voor de rustdag staan we er goed voor.”
;
In het algemeen klassement staat het EVM team nu 1 en 2 Stacey op 1 en Versluis op 59 seconden en hebben al een kleine voorsprong op de nummer 3 Villagra in de Iveco.