De Rooy mist etappezege op paar seconden

Bij CP2 in de 295 kilometer lange special aan de rand van het zoutmeer van Uyuni ging de kopman van Petronas Team De Rooy Iveco nog aan de leiding, al was het maar met 40 seconden voorsprong. In de spanning van het jagen op de MAN van zijn neef Hans Stacey hielden De Rooy en zijn crew het roadbook aan in plaats van simpelweg rechtdoor over het duintje heen te rijden.
;
In het klassement nam Stacey de leiding over van Iveco Powerstar-coureur Federico Villagra, die op 4.26 finishte. Ton van Genugten zette zijn Trakker meteen na de start van de special aan de kant om op De Rooy te wachten en gaf daarmee meteen al 9 minuten prijs. Op de finishlijn had Van Genugten slechts 11.01 verloren op Stacey. Pep Vila kwam met de vijftiende tijd over de streep. In het klassement viel Villagra terug naar de derde plaats, anderhalve minuut voor De Rooy, die vierde staat. Van Genugten bleef achtste, Vila twaalfde.