Jeugdploeg tweede in 200 minuten cup

De bedoeling was om in 200 minuten, 3 uur en 20 minuten, zoveel mogelijk banen te zwemmen. De ploeg mocht bestaan uit 8 zwemmers. De zwemmers uit Werkendam, geboren tussen 1998 en 2001, wisten beslag te leggen op de tweede plaats.
;
Om klokslag 19.00 uur werd het startsignaal gegeven en mocht Simon Schmidt de eerste meters zwemmen. Tom Kruis, Nick Lisman, Larissa Huisman, Sanne van de Pol, Leendert Paans, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen volgden daarna. De eerste 160 minuten minuten werd er gedurende 10 minuten in 2-tallen gezwommen en de laatste 40 minuten was het om de beurt.
;
Vanaf het begin lagen de Werkendammers achter op de ploeg van de organiserende vereniging. Deze ploeg bestond uit 7 heren en een dame, daar waar de Werkendammers het eerlijk verdeeld hadden. Na ongeveer twee uur zwemmen was de achterstand opgelopen tot 5 banen, ofwel 125 minuten. In het slot van de race werd de achterstand nog iets goed gemaakt maar uiteindelijk was het verschil na 200 minuten 4 banen, ofwel 100 meter. De Werkendammers kwamen tot 17 kilometer en ongeveer 213 meter.
;
Alle acht de zwemmers hadden niet verwacht dat het zwaar zou zijn, omdat ze iedere keer maar 50 meter hoefden te zwemmen, maar ze vonden het zeker voor herhaling vatbaar.
;
Over enkele dagen zullen deze zwemmers weer het water induiken. In Roosendaal staan de Brabantse Winter Kampioenschappen op het programma. Er kan gezwommen worden op de 100 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag. Daarnaast is er ook deelname van jongens en meiden ploegen op de 4×100 vrije slag en wisselslag. Er lijken zeker kansen voor eremetaal te zijn.