Wethouder van der Ven legt zijn functie neer

Lokaalbelang respecteert zijn beslissing. Vanzelfsprekend vindt de partij de keuze van de wethouder bijzonder jammer. Fractievoorzitter Jan Dokman: “Peter heeft de afgelopen 6 jaar veel betekend voor onze partij. Met zijn inzet en enthousiasme heeft hij veel bereikt. Dat werd voor ons bevestigd bij de verkiezingen van 2014 waarbij Lokaalbelang een extra raadzetel van de kiezer mocht innemen. We vinden het fijn dat Peter zijn beslissing neemt op het moment dat wij een uitstekende opvolger zijn plaats kunnen laten innemen.”
;
Peter van der Ven was wethouder van de gemeente Werkendam vanaf april 2010. Raadslid John Bakker (48) wordt als nieuwe wethouder voorgedragen en op 26 januari geïnstalleerd. John Bakker is de beoogd opvolger. John is sinds 2014 raadslid voor Lokaalbelang. Hij combineerde zijn raadslidmaatschap met een voltijdbaan als ambtenaar bij de gemeente Breda.
;
Binnen de partij hield John zich de afgelopen periode vooral bezig met zaken die in de commissie Bestuur werden besproken. Verder was hij als voorzitter van de commissie Grondgebied goed ingevoerd in de daar te bespreken onderwerpen. John woont in Sleeuwijk en is al jaren actief in de dorpsgemeenschap. Zo is hij onder meer voorzitter van het 4 mei comité, bestuurslid van Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk en voorzitter van de Stichting Avond4daagse Sleeuwijk.