Villagra leidt voor Petronas Team De Rooy Iveco

Zijn positie in het voorlopige klassement is ook voor Villagra een verrassing. Vandaag was immers pas de tweede Dakaretappe die hij reed met de Iveco Powerstar en de omstandigheden waren zeer verraderlijk.
;
Omdat de regen delen van het parkoers aan het einde de proef had weggespoeld, moest de wedstrijdleiding de route opnieuw inkorten. De finish voor de trucks werd getrokken bij 130 kilometer.
“De eerste 50 kilometer was het extreem glad,” vertelde teamkopman Gerard de Rooy. “Het regende, soms heel hard, en ik had mijn handen vol om de truck op de baan te houden. Ales Loprais en ik hebben een andere soort banden dan Federico; die van ons hadden veel minder grip in de modder dan die van hem.”
Villagra had geen klachten over de grip. “Ik had alleen even tijd nodig om te wennen aan de reactie van de Iveco in deze omstandigheden. Het is geen groot verschil met de auto, maar ik moest er wel even mee leren omgaan. Toen ik eenmaal begreep waar de limiet ligt, durfde ik wat meer.”
;
In het tweede deel van de proef werd het droog en konden De Rooy, Loprais, Ton van Genugten en Pep Vila wat inlopen. “Maar het was te kort om echt tijd goed te kunnen maken,” zei De Rooy. Hij sloot de proef af met de voorlopig zevende tijd. In de stand is De Rooy nu vierde, maar zowel de etappe-uitslag als het klassement zijn nog onzeker.
Derde worden in de etappe en ook op die plaats staan in het klassement was meer dan Villagra had verwacht. “Ik ken dit parkoers goed en dit soort rallytracks liggen mij goed. Ik weet dat ik hier snel ben. Maar laten we niet te vroeg juichen. We hebben nog maar twee dagen gehad. Ingekorte dagen bovendien. De moeilijkere etappes moeten nog komen en de verschillen zijn erg klein.”
;

; Bron: www.genderen.org