Volg Peter Versluis tijdens Le Dakar 2016

Het Eurol VEKA MAN Rally team is klaar voor Le Dakar 2016! Peter Versluis, Marcel Huigevoort en Hans Stacey vertegenwoordigen als coureurs de drie equipes. Samen met hun navigators en mechanics gaan zij de strijd met de andere truckrijders aan. Het team wordt ondersteund door de technische staf van 24 mechanics.

;Naast dat Peter Versluis terug is na een jaar overgeslagen te hebben is ook Hans Stacey terug op het oude nest en Marcel Huigevoort maakt zijn debuut in de truck. “We staan er goed voor,” zegt Versluis bij de keuringen voor de start. “Hans en ik beginnen in de top 10, iedereen is super gemotiveerd, de trucks zijn sterk verbeterd. Dat rechtvaardigt hoge ambities.”

;Vorig jaar eindigde Ales Loprais met de EVM-truck op de vierde plaats, net buiten het podium. Sindsdien is de truck grondig herzien. “Ales en ook Marcel van Vliet ondervonden vorig jaar veel koelingsproblemen,” vertelt Versluis. “Daardoor sloeg het computersysteem in een andere setting en verloren ze veel vermogen. Hans en ik rijden nu met de nieuwe Euro 6-motor en met een nieuw datasysteem van MAN. We hebben in Marokko uitgebreid getest, zes dagen op het maximum gereden; het vermogen bleef er goed in en de koeling is niet één keer in de veiligheidszone gekomen. Daarmee kunnen we met vertrouwen de strijd aangaan met Kamaz en Team De Rooy.”

;De laatste stand van zaken in de rally lees je op .