Weigeren tonen ID-bewijs loopt uit op verzet

Agenten kwamen uitgereden op een klein brandje op de Grotestraat ter hoogte van de kruising met de Schmitzstraat. Ze zagen dat er een paar autobanden in brand waren gestoken. Een voor de agenten onbekende toeschouwer liep naar de dienstauto en trok aan de klink van het linkervoorportier. De auto was echter door de dienders afgesloten, het portier ging daarom niet open. Hierop riep de man: “Ik zal die bus er even op zetten dan brandt het beter”.
;
Deze opmerking was voor de agenten aanleiding om de man naar zijn legitimatiebewijs te vragen. Hij weigerde ook na vordering om dit af te geven. Hierop werd hij aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij zijn arrestatie pleegde hij verzet. Hij maakte een slaande beweging naar het hoofd van een agent en hij probeerde zich los te trekken. Hij werd toch onder controle gebracht en afgeboeid.