Stoffelijk overschot geïdentificeerd

Op vrijdagochtend 20 november 2015 startte de politie, brandweer, Rijkswaterstaat en de KNRM een zoekactie op de Nieuwe Merwede. Er was een matroos overboord geslagen van een Belgisch binnenvaartschip tussen Werkendam en Dordrecht. Ondanks alle inspanningen en het gebruik van sonarapparatuur werd het slachtoffer niet gevonden.
;
Op donderdag 10 december 2015 werd in diezelfde omgeving het stoffelijk overschot van een onbekende man in het water aangetroffen. Er volgde nader onderzoek en sectie op het lichaam, bij het Nederland Forensisch Instituut. Deze week werd duidelijk dat het om de vermiste matroos gaat. De 27-jarige man is afkomstig uit Roemenië. Via de autoriteiten zijn de familieleden van het overleden slachtoffer op de hoogte gebracht van de trieste gebeurtenis.