Achtervolging eindigt tegen verkeerspaal

De bestuurder stopte zijn auto op de Lage Akker. Op het moment dat een agent in de richting van de liep van de auto gaf deze gas en scheurde weg. De politieauto zette de achtervolging in. Het ging met hoge snelheid, van wel meer dan 100 km/u binnen de bebouwde kom, in de richting van Wijk en Aalburg.
;
De bestuurder reed met hoge snelheid vanuit de Perzikstraat de Nijverheidstraat in. Maar door zijn snelheid verloor hij de macht over het stuur en vloog uit de bocht, hij klapte op een verkeersbord. De auto kon niet meer verder rijden en de bestuurder rende er vandoor. De agenten achtervolgden hem verder te voet en kregen hem in een tuin te pakken. De bestuurder gaf zich gewonnen en hij werd naar het bureau gebracht.
;
Aan het bureau bleek dat deze 21-jarige inwoner van Wijk en Aalburg een beginnende bestuurder was. Ook roken de agenten dat hij gedronken had. De uitslag van zijn ademtest wees uit dat hij vijftien keer teveel gedronken had. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor zijn rijgedrag en zijn alcoholgebruik. Verder zal hij de schade aan gemeente-eigendommen moeten betalen.