Lopen Werkt!

De cursus is een ondersteuning bij het vinden van betaald werk. Wekelijks gaan de deelnemers één dag naar school en lopen stage bij bijvoorbeeld een school of een stichting. Buurtcoach Bart heeft de cursus de afgelopen 12 weken aangevuld met allerlei sportieve activiteiten onder de naam Lopen Werkt! Zo konden de deelnemers elke maandagmorgen een uur sporten in de gymzaal en werd er elke donderdag een flinke wandeling gemaakt.
;
De wandelingen werden gecombineerd met bedrijfsbezoeken aan bijvoorbeeld HAK, Lino Droogbloemen, de SOVAK, recreatiepark De Kurenpolder, het gemeentehuis van Werkendam en Snack Connection. Zo maakten de deelnemers al wandelend beter kennis met onze regio en met verschillende bedrijfstakken en wordt het makkelijker zichzelf te profileren bij het vinden van (vrijwilligers)werk.
;
Regelmatig liepen er gastwandelaars mee, zoals bij de laatste wandeling de Woudrichemse wethouder Paula Jorritsma. Onder leiding van een stadsgids werd de vesting van Woudrichem verkend. Buurtcoach Bart en de deelnemers kijken terug op een positieve, leerzame en actieve periode. De cursus is afgelopen, maar gelukkig sporten Buurtcoach Bart en de deelnemers nog een tijdje door, want Lopen Werkt!