Iedereen extra alert tijdens de donkere dagen

De politie is het hele jaar door alert op deze ernstige delicten. In de donkere wintermaanden zet men nog een tandje extra bij, samen met gemeenten en het Openbaar Ministerie. De politie zal tot en met maart plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten houden en nog meer energie steken in het opsporen van daders. Daarnaast vraagt de politie echter ook de ogen en oren van alle inwoners om verdachte zaken te melden.
;
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. De politie komt liever een keer te veel dan een keer te weinig. Tref daarnaast ook maatregelen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. De gelegenheid maakt de dief.