Vereniging Vrienden Biesbosch Museumeiland

WERKENDAM – De Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland houdt op donderdag 5 april vanaf 19.30 uur haar jaarvergadering.

Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het museumdepot en de Huib den Tuinderbibliotheek. Tevens wordt uitleg gegeven over het archief en de digitale mogelijkheden om het archief te raadplegen. Ook mensen die geen lid zijn van de vereniging zijn vanaf 20.15 uur welkom voor een bezoek aan het depot en de bibliotheek, ze worden dan ingeschreven als lid. De Huib den Tuinderbibliotheek kon ingericht worden door een bijdrage van de Vereniging Vrienden.

De Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland stelt zich ten doel om het museum te ondersteunen met financiële bijdragen, maar wil ook een netwerk van vrienden vormen rondom het museum. Ze organiseert daartoe bijzondere lezingen en nodigt leden uit voor de opening van exposities of biedt hen een preview aan. Het lidmaatschap kost 25 euro; ieder lid kan samen met een introducé het hele jaar gratis het museum bezoeken. Aanmelden voor de Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland kan via vrienden@biesboschmuseumeiland.nl.