Vlaamse poezie in Eethen

EETHEN – De jonge, talentvolle Vlaamse dichter Charlotte van den Broek is zaterdag 7 oktober te gast in de Hervormde kerk in Eethen.

De harpiste Carina Backhuijs en de violistes Juliya Belyanevich en Francisca Simonis omlijsten de avond met muziek. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn 10 euro per stuk en te bestellen bij g.zemering@Xs4all.nl of te koop in de kerk.

Tien jaar geleden hield de stichting Poëzie Land van Altena de eerste poezie avond in Eethen met de dichter des Vaderlands Driek van Wissen. De avonden waren een vervolg op de poezie route met gedichten langs mooie plekjes, destijds een initiatief van Ad Mol. Van de gedichten verscheen tevens een bundel met enkele fietsroutes. Na de eerste poezie avond in 2007 met Driek van Wissen traden vele bekende dichters op in Eethen.

Stichting Poezie Land van Altena initieerde in 2014 een project met Biesbosch gedichten in samenwerking met het vernieuwde Biesbosch Museumeiland. Streekdichters en bekende dichters zoals Frank van Pamelen, Marieke van Leeuwen en Wim Daniels schreven samen 72 gedichten. In 2015 werden de gedichten onthuld in de ontpolderde Noordwaard en verscheen een dichtbundel met Biesboschgedichten. In datzelfde jaar verscheen ook de bundel ‘200 jaar gedichten in het Land van Heusden en Altena’. Deze bundel werd in Eethen overhandigd aan de jonge dichter Marieke Rijneveld en streekdichter Jenneke Mijnlieff-Verschoor.